De Haan voert vier wijzigingen door bij Heerenveen

De Haan voert vier wijzigingen door bij Heerenveen

15 januari 2016 – Trainer Foppe de Haan heeft flink ingegrepen bij sc Heerenveen. De Friezen beginnen zaterdag tegen PEC Zwolle met een sterk gewijzigde ploeg. Ten opzichte van de laatste competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag voert De Haan maar liefst vier wijzigingen door.In de achterhoede moeten Joost van Aken en Stefano Marzo wijken voor de van een schorsing teruggekeerde Joey van den Berg en Pele van Anholt. "Zij passen beter bij de vleugelspelers van PEC", zegt De Haan op de clubwebsite. Op het middenveld krijgt Branco van den Boomen de voorkeur boven Jerry St. Juste. "Hij is te makkelijk, vaart te veel op zijn talent. Ik ben benieuwd hoe hij met deze situatie omgaat. Hij kan het wel, in potentie is Jerry een steengoede voetballer", aldus De Haan.

Arber Zeneli maakt zijn debuut in de Eredivisie. Luciano Slagveer moet op de bank plaatsnemen. De Haan: "Zeneli is gewoon goed. Het enige probleem kan zijn dat hij te gretig is. Dat zie je op de training, hij wil te veel, zoekt te vaak het duel op. Zoals hij de eerste helft tegen Telstar speelde, zo wil ik het zien. Hij moet zijn momenten kiezen."

De Haan beschouwt Zwolle als een geduchte tegenstander. "Ze spelen wisselvalliger en zijn minder dominant dan in het verleden, maar kunnen vanuit het niets een goal maken. Voorin weten ze het verschil te maken."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 10 augustus 2020

  2. zondag 9 augustus 2020

  3. zaterdag 8 augustus 2020