Oranje-international Van de Ven kiest voor FC Twente

Ger
12 januari 2016, 19:42

Kirsten van de Ven keert terug in de Eredivisie Vrouwen. De Nederlandse international heeft zich tot het einde van het seizoen aan FC Twente verbonden. De 30-jarige aanvallende middenvelder komt transfervrij over van FC Rosengård, waar ze sinds 2014 voor speelde. Met de Zweedse club werd de oud-speelster van Willem II de afgelopen twee seizoenen landskampioen.

"Na zes mooie en succesvolle seizoenen in Zweden richt ik me het komende half jaar op FC Twente Vrouwen", zegt Van de Ven op de clubwebsite. "Spelen voor de regerend kampioen van Nederland met de absolute mogelijkheid ook dit seizoen kampioen te worden is natuurlijk geweldig. Ik wil graag om de prijzen spelen en bij een club die ambities heeft. FC Twente Vrouwen laat al enkele jaren zien de top in Nederland te zijn en heeft ook dit seizoen een fantastisch team met veel jonge talenten. Ik denk dat ik goed in het team pas en heb er dan ook ontzettend veel zin in."

Van de Ven moet het elftal van FC Twente van meer ervaring voorzien. De Enschedese club raakte onlangs Anouk Dekker kwijt. Zij tekende voor anderhalf jaar bij het Franse Montpellier HSC.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen