De Nooijer neemt Dordt-stokje over van Vd Ham

De Nooijer neemt Dordt-stokje over van Vd Ham

12 januari 2016 – Harry van den Ham heeft besloten om FC Dordrecht na het huidige seizoen de rug toe te keren. Dat heeft directeur Hans de Zeeuw maandag tijdens de nieuwjaarsreceptie bekendgemaakt. Een maand geleden kreeg hij naar eigen zeggen van de coach te horen dat de samenwerking ten einde zou komen. Gérard de Nooijer, momenteel de rechterhand van Van den Ham, neemt komende zomer het stokje over.Hoewel De Zeeuw stelt dat het de keuze van Van den Ham is, zegt de oefenmeester tegen RTV Rijnmond dat het anders ligt. "De afspraak is dat Gérard na het behalen van zijn coach betaald voetbal hier hoofdtrainer wordt. Ik heb helemaal tegen niemand gezegd dat ik stop. Ik stop hier bij FC Dordrecht omdat Gérard de nieuwe hoofdtrainer wordt, dat is gewoon bekend. Dit is iets van nadat wij gepromoveerd zijn. Toen verlengde Gérard zijn contract en zijn deze afspraken gemaakt. Het verbaast mij dat ik dit hoor, dit is een beslissing die twee jaar geleden genomen is", aldus Van den Ham. "Ik denk dat Marco (Boogers, red.) hier meer duidelijkheid over kan geven, of anders Gérard zelf. Hans is niet goed geïnformeerd. Ik weet niet hoe hij hier bij komt.

De lezing van De Zeeuw is dus anders. "Harry wil zelf niet meer. Dat heeft hij aangegeven. Het is jammer dat hij stopt, maar Gérard is ongelofelijk ambitieus en een echte winnaar. Dus wat dat betreft zit het wel goed", stelt de Dordrecht-directeur, die de met schulden kampende club in 2016 gezond wil maken. "Dat is allerbelangrijkste. Dit is het jaar van aanhaken en afhaken. Ik denk dat het wel goed komt, maar ik vind dat er in de afgelopen jaren, met alle respect voor die bestuursleden, te veel met een bulldozer vooruit is geduwd. We moeten nu de schuldpositie, die al loopt vanaf 1998, oplossen."

Van den Ham leidde Dordrecht in het seizoen 2013/2014 via de nacompetitie naar de Eredivisie, waar De Schapenkoppen na één jaar alweer degradeerden.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 4 juni 2020

  2. woensdag 3 juni 2020