Geen bekersprookje voor Van Veen en co bij Chelsea

10 januari 2016, 17:08

Kevin van Veen heeft zondagmiddag niet voor een stunt kunnen zorgen in de derde ronde van de FA Cup. De Nederlandse spits ging met Scunthorpe United, de nummer vijftien van de League One, met 2-0 onderuit tegen Chelsea. Toch kon de derdeklasser Stamford Bridge met opgeheven hoofd verlaten.

Het dappere Scunthorpe deed er alles aan om het Chelsea zo lastig mogelijk te maken en dat lukte aardig tegen de ploeg van manager Guus Hiddink. Toch leek een daverende bekerverrassing geen moment in de maak te zijn, omdat Diego Costa binnen een kwartier al voor een Londense voorsprong zorgde. De Spaanse international werkte een voorzet van Branislav Ivanovic met enig fortuin tegen de touwen.

De in de basis startende Van Veen speelde aardig en claimde na ruim vijftig minuten spelen recht te hebben op een strafschop, maar de dienstdoende scheidsrechter zag geen penalty in een vermeende overtreding van Ramires. Scunthorpe probeerde zich daarna met agressiviteit in de wedstrijd te wurmen, maar Chelsea kwam op 2-0 door Ruben Loftus-Cheek, die de bal keurig binnen schoof op aangeven van César Azpilicueta

Na de goal van de Chelsea-tiener was het duel eigenlijk wel gespeeld. Van Veen was nog dicht bij de 2-1, maar zijn vrije trap belandde nipt in het zijnet. De Nederlander werd na ruim tachtig minuten spelen gewisseld. Bij Chelsea kwam ex-Vitessenaar Bertrand Traoré ook nog even in het veld.

Carlisle United en Yeovil Town moeten op herhaling in derde ronde van de FA Cup, aangezien beide ploegen elkaar op 2-2 hielden.