NEC
0 – 0
Vitesse
Sparta
0 – 0
FC Groningen

Swansea blameert zich ondanks geniale assist Emnes

Swansea blameert zich ondanks geniale assist Emnes

10 januari 2016 – Swansea City beleeft een zeer teleurstellend seizoen in de Premier League en heeft zondagmiddag een nieuwe dreun te verwerken gekregen. De ploeg uit Wales werd door het veel lager geklasseerde Oxford United uitgeschakeld in de derde ronde van de FA Cup. De Engelse vierdeklasser (!) was met 3-2 te sterk in het Kassam Stadium.

Swansea had in de afgelopen zeventien wedstrijden slechts twee keer gewonnen en tegen Oxford bleek aan alles dat het vertrouwen momenteel ver te zoeken is bij The Swans, waar interim-manager Alan Curtis deze week aangesteld werd voor de rest van het seizoen. Toch kwam de Premier League-club op voorsprong bij Oxford. Na een geniale assist-hakbal van de Nederlander Marvin Emnes, maakte Jefferson Montero - ook met een hakje - de 0-1.

Naast Emnes speelde Kristoff Nordfeldt, oud-doelman van sc Heerenveen, de hele wedstrijd bij Swansea. De Zweedse keeper kon in zijn derde optreden voor de Engelse club echter niet voorkomen dat er zich een debacle ontvouwde. Nadat Liam Sercombe een makkelijk gegeven strafschop benutte, stal Kemar Roofe de show. Hij zorgde eerst met een heerlijke treffer voor een 2-1 voorsprong, later maakte hij de marge vanuit de counter een stuk comfortabeler.

Bafétimbi Gomis deed vanuit buitenspelpositie nog wat terug namens Swansea, maar een vernedering kon niet meer voorkomen worden door de nummer zeventien van de Premier League. Er is dus nog veel werk aan de winkel voor manager Curtis.

gerelateerd