FC Groningen: Tuyp mag weg, Kuqi maakt indruk

16 mei 2006, 14:48

Jack Tuyp speelt waarschijnlijk ook volgend seizoen bij FC Volendam. De spits is eigendom van FC Groningen, maar trainer Ron Jans heeft voor hem geen plaats ingeruimd in de Groningse selectie. FC Volendam, dat Tuyp dit seizoen ook al huurde, lijkt de belangrijkste kandidaat om de aanvaller ook volgend seizoen op huurbasis vast te leggen.

In zijn maandelijke nieuwsbrief is Groningen-directeur Hans Nijland duidelijk over de toekomst van Tuyp. "Wij zijn met FC Volendam in onderhandeling over een langer verblijf van de spits in zijn geboortedorp. Tuyp heeft bij ons weliswaar een doorlopend contract, maar wij vinden het voor alle partijen beter dat hij opnieuw een seizoen wordt verhuurd, zoals dat afgelopen jaar al het geval was. Naast FC Volendam heeft inmiddels echter ook BV Veendam zich bij ons gemeld voor de diensten van Tuyp", aldus de directeur.

Vandaag doken ook geruchten op dat de Finse aanvaller Njazi Kuqi op huurbasis naar Groningen zou komen, maar volgens Nijland is daar nog geen sprake van. "Berichten als zou de Finse speler Njazi Kuqi volgend seizoen op amateurbasis voor FC Groningen uitkomen, zijn voorbarig. De spits staat nog onder contract bij Birmingham City en de vraag is of hij zomaar kan overstappen naar Groningen. Wel is het zo dat hij vorige week een training volgde bij Ron Jans en daarin maakte hij een goede indruk. We moeten nu even afwachten hoe de contractafwikkeling in Engeland verloopt en daarna moeten wij kijken of Kuqi kan aansluiten bij onze selectie."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen