Rooney voorkomt op nippertje afgang voor ManU

9 januari 2016, 20:36

Louis van Gaal is met Manchester United ontsnapt aan een nieuw teleurstellend resultaat. De ploeg van de Nederlandse manager won zaterdag op het eigen Old Trafford het duel met derdeklasser Sheffield United in de derde ronde van de FA Cup op de valreep met 1-0. Wayne Rooney voorkwam met een rake strafschop in blessuretijd een afgang voor ManUnited.

Na een reeks van acht duels waarin niet werd gewonnen, begon Manchester United afgelopen weekend met een 2-1 zege op Swansea City aan het nieuwe jaar. Een duel met Sheffield United, de huidige nummer negen van de League One, in de derde ronde van de FA Cup leek voor The Red Devils een mooie gelegenheid om het zelfvertrouwen verder op te krikken.

De manschappen van Van Gaal maakten op het eigen Old Trafford echter geen moment indruk. Manchester United wist, ondanks de 72 procent balbezit, amper een gaatje te vinden in de defensie van Sheffield United, dat zelf ook nauwelijks iets creëerde. Beide ploegen kwamen in de reguliere speeltijd ieder niet verder dan één schot op doel.

Uiteindelijk kon Manchester United toch opgelucht van het veld stappen. In de extra tijd kreeg het een penalty toegekend na een overtreding van Dean Hammond op de ingevallen Memphis Depay. Wayne Rooney zette zich achter de bal en voorkwam vanaf elf meter een replay. Meerdere toeschouwers waren op dat moment overigens al huiswaarts gekeerd.

Daley Blind had een basisplek bij Manchester United en speelde de volledige wedstrijd.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen