Koeman neemt laatkomer Mané weer in genade aan

7 januari 2016, 17:27

Sadio Mané haalde zich rond het duel met Norwich City de woede van Southampton Manager Ronald Koeman op de hals, toen hij te laat kwam voor de wedstrijdbespreking. "In mijn ogen mag zoiets niet gebeuren en is het een schande voor een voetballer. Daarmee toon je geen respect naar de club", zei de Nederlander toen over de belangrijke aanvaller. Inmiddels is Mané weer in genade aangenomen.

Mané werd voor straf buiten de selectie gehouden voor de wedstrijd tegen Norwich (1-0 verlies), maar na een uitgebreid gesprek met de aanvaller heeft Koeman besloten om het hierbij te laten. Er is een streep gezet onder het incident. "Hij heeft goed gereageerd en daar hoop je natuurlijk op als trainer. Hij is namelijk een belangrijke speler, die het verschil kan maken."

De lucht tussen Mané en Koeman is dus geklaard. "Hij is nog jong en heeft zijn excuses aangeboden voor zijn grote fout", aldus de manager, die benadrukt dat het voorval niet van invloed is op de situatie van de aanvaller bij The Saints. "Er niets veranderd. Veel media denken dat hij nu weggaat, maar hij is hier nog steeds gelukkig."

Southampton kruist komende zaterdag in de FA Cup de degens met Crystal Palace. "Mané zal weer een kans krijgen. Hij is belangrijk en belangrijke spelers staan meestal in de basisopstelling", besluit Koeman in gesprek met het officiële videokanaal van de huidige nummer dertien van de Premier League.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen