Barcelona neemt revanche op negental Espanyol

Ger
6 januari 2016, 22:27   Bijgewerkt: 6 januari 2016, 22:34

FC Barcelona heeft zich niet voor de tweede keer binnen vijf dagen laten foppen door Espanyol. Het sterrenteam van coach Luis Enrique speelde zaterdag in de Spaanse competitie teleurstellend doelpuntloos gelijk tegen de stadsgenoot, maar in de Copa del Rey trok Barça aan het langste eind: 4-1. Bij de thuisploeg maakten aanwinsten Arda Turan en Aleix Vidal hun debuut.

Espanyol greep in Camp Nou overigens nog wel brutaal de leiding. Felipe Caicedo opende in de negende minuut de score. Die schade had Barcelona nog voor de pauze weer weggepoetst met twee treffers. Lionel Messi kon zich in beide gevallen laten bejubelen. Vooral de 2-1 uit een vrije trap was van grote schoonheid. De Argentijn schoot de bal via de onderkant van de lat raak. Kort na de pauze zette verdediger Gerard Pique zijn krabbel onder het derde doelpunt van Barcelona. Vlak voor tijd legde Neymar de eindstand vast.

De bekerwedstrijd werd ontsierd door gemeen spel. De bezoekers kregen in totaal elf kaarten voorgehouden en sloten het bekerduel uiteindelijk met negen spelers af. Hernán Pérez zag in de 72ste minuut zijn tweede gele prent van de avond, terwijl Papakouli Diop drie minuten later zelfs direct rood incasseerde nadat hij inging op provocaties van Luis Suarez. De return in de achtste finales van de Copa del Rey is over exact een week.

Turan deed vanaf het eerste fluitsignaal mee bij Barcelona. De Turkse middenvelder liet zich na 68 minuten aflossen door Ivan Rakitic. De Spaanse verdediger Aleix Vidal mocht als invaller ruim twintig minuten meedoen. De nieuwelingen werden al afgelopen zomer aangetrokken, maar Barcelona mocht het duo in 2015 echter niet opstellen vanwege het overtreden van de regels voor transfers van jonge spelers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen