'Schöne verkoos langer verblijf bij Ajax boven megasalaris'

6 januari 2016, 07:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voetbal lijkt bij Lasse Schöne een stuk hoger in het vaandel te staan dan geld. De aanvaller van Ajax kon afgelopen zomer kiezen voor een lucratief contract, maar opteerde ervoor om in de Amsterdam ArenA te blijven. Hij gaf de Russen nul op het rekest.

De Telegraaf weet dat Schöne een vorstelijk salaris kon opstrijken in Rusland. De Deense international zou een aanbod met een netto jaarsalaris van 2,4 miljoen euro naast zich hebben neergelegd, omdat hij met zijn gezin gelukkig is in Nederland en bij Ajax. Dinamo Moskou haakte vervolgens af.

Schöne maakte bij sc Heerenveen, De Graafschap en NEC naam in het betaalde voetbal en speelt sinds het seizoen 2012/2013 bij Ajax. In 82 optredens in de Eredivisie wist de Deen 24 keer tot scoren te komen. Dit seizoen speelde hij echter pas mee in drie competitiewedstrijden, waardoor het de vraag is of hij nog steeds even gelukkig is in de ArenA.

"Het is wel duidelijk dat nóg zo'n half jaar niet de bedoeling is", geeft Schöne aan in het AD. "Natuurlijk, ik val vaak in en sta af en toe in de basis. Maar je wilt écht belangrijk zijn. Als dat niet gebeurt, moet je misschien verder kijken. Natuurlijk vreet die bijrol aan me.''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen