Real-preses Perez: "Breuk met Benitez is moeilijk"

4 januari 2016, 21:03

Real Madrid-voorzitter Florentino Perez benadrukt dat het geen gemakkelijke beslissing was om coach Rafael Benitez te ontslaan. Het bestuur van de Spaanse topclub zette de 55-jarige oefenmeester maandag op straat, na eind november nog openlijk zijn steun voor hem te hebben uitgesproken.

"We hebben de, zeker voor mij, moeilijke beslissing genomen om te breken met Rafael Benitez", aldus Perez op de persconferentie. "Hij is een geweldige professional en een goed mens. Ik wil hem bedanken voor zijn toewijding in de afgelopen maanden."

Perez maakte meteen bekend dat Zinedine Zidane de opvolger is van Benitez. "Zidane is zonder twijfel één van de grootste personen in de historie van het voetbal", vervolgde de Real-topman. Zidane was in het verleden al speler van De Koninklijke. "Hij weet als geen ander wat het is om de leiding over Real Madrid te hebben. Hij weet hoe moeilijk deze positie is. Hij kent deze spelers en was al assistent-coach toen we onze tiende Europese titel (in 2014, red.) wonnen. Voor hem is niets onmogelijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen