Officieel: Real breekt met Benitez, Zidane opvolger

4 januari 2016, 20:08   Bijgewerkt: 6 januari 2016, 10:23

Real Madrid-voorzitter Florentino Perez heeft maandag op een persconferentie in het Estadio Santiago Bernabeu bevestigd dat coach Rafael Benitez is ontslagen. De 55-jarige Spaanse oefenmeester was pas een half jaar in dienst van De Koninklijke; hij volgde afgelopen zomer de ontslagen Carlo Ancelotti op. Zinedine Zidane werd meteen aangesteld als de nieuwe trainer van Real Madrid.

Voor Zidane (43) wordt het zijn eerste grote klus als hoofdtrainer. De legendarische Fransman was in het verleden al assistent-coach bij het eerste elftal van Real Madrid en is er momenteel bezig aan zijn tweede seizoen als trainer van de beloften. De voormalig international zette in 2006 bij Real Madrid een punt achter zijn loopbaan als profvoetballer.

Benitez was in zijn loopbaan succesvol coach van onder meer Valencia, Liverpool, Chelsea en Napooli. Afgelopen zomer maakte hij de overstap naar zijn droomclub Real Madrid, als opvolger van Carlo Ancelotti. Zijn Italiaanse voorganger leidde de Spaanse topclub in 2014 naar de langverwachte tiende Europese titel, maar moest een jaar later vertrekken wegens de tegenvallende resultaten.

Al vanaf dag één leek Benitez nooit het volledige vertrouwen te genieten. Hij zou een moeizame relatie hebben met enkele topspelers, onder wie Cristiano Ronaldo. Bovendien zijn de resultaten niet naar wens. Real Madrid staat met 37 punten uit achttien duels derde in La Liga, op vier punten achterstand van koploper Atlético Madrid. FC Barcelona bezet met 39 punten de tweede plaats, maar heeft nog een duel tegoed.

Na de met 0-4 verloren Clásico tegen FC Barcelona in november leken de dagen van Benitez al geteld bij Real Madrid. De clubleiding kwam twee dagen later bij elkaar en besloot de tacticus toch nog één kans te geven. Die heeft hij niet gegrepen. Weliswaar werd Rayo Valleceno in december met 10-2 verslagen, daartegenover staat bijvoorbeeld ook een nederlaag bij Villarreal. Zondag beleefde Benitez zijn laatste wedstrijd als coach van Real Madrid, op bezoek bij zijn oude liefde Valencia werd een 2-2 gelijkspel hem fataal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen