'Real Madrid ontslaat Benitez, Zidane opvolger'

4 januari 2016, 20:10

Het lijkt erop dat de samenwerking tussen Real Madrid en coach Rafael Benitez al na een half jaar ten einde komt. De doorgaans goed ingevoerde sportkrant Marca meldt maandag dat de Spaanse topclub bij spoedberaad heeft besloten te breken met de 55-jarige oefenmeester.

Real Madrid presenteerde Benitez afgelopen zomer als opvolger van de ontslagen Carlo Ancelotti. In de Spaanse hoofdstad zou men echter al snel weer zijn uitgekeken op de voormalige trainer van onder meer Liverpool, Chelsea en Napoli. Dat is het gevolg van de tegenvallende resultaten. Real Madrid kwam gisteren (zondag) niet verder dan een 2-2 gelijkspel in de uitwedstrijd tegen Valencia, waardoor het op de derde plaats in La Liga bleef steken. Real Madrid heeft een achterstand van vier punten op koploper Atlético Madrid. Ook zou Benitez een moeizame relatie hebben met enkele topspelers, onder wie Cristiano Ronaldo.

Benitez staat al maanden onder druk bij Real Madrid. In november kwam het bestuur van de tienvoudig kampioen van Europa ook al bij elkaar om te praten over de toekomst van Benitez, maar toen werd nog het vertrouwen in hem uitgesproken. Nu lijkt hij alsnog plaats te moeten maken voor een ander, naar verluidt voor Zinedine Zidane. De legendarische Fransman is momenteel trainer van het tweede elftal van Real Madrid.

Het is de verwachting dat Real Madrid de breuk met Benitez later vandaag (maandag) zal bevestigen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen