Leicester-spelers mogen door succes feestje vieren

31 december 2015, 19:58

Veel clubs kunnen zo vlak voor de jaarwisseling terugkijken op een prima jaar, maar dat is voor Leicester City slechts een understatement. Reden genoeg om de start van het nieuwe jaar 2016 in te luiden met een bescheiden feestje, vindt manager Claudio Ranieri. De oefenmeester uit Rome heeft tegen zijn spelers gezegd dat ze gerust mogen proosten op het 'wonderjaar' van The Foxes.

Leicester City is momenteel samen met Arsenal gedeeld koploper in de Premier League en dat had niemand bij de club voor de start van het seizoen durven dromen. Voordat er komende zaterdag in het eigen King Power Stadium tegen AFC Bournemouth gespeeld wordt, mogen de succesvolle spelers van Ranieri daarom wel even met een drankje genieten van de prestaties in 2015.

Lijfsbehoud was het doel van Leicester, dat nu al één puntje verwijderd is van het seizoensdoel van veertig punten. "Het was een fantastische eerste seizoenshelft. Het is ongelofelijk wat we hebben gedaan en het is belangrijk dat we hier zo lang mogelijk mee doorgaan. We bouwen verder aan het team en willen in de top blijven meedoen. Onze fans dromen van iets heel moois, maar het is belangrijk dat we blijven weten waar vandaan komen."

"De spelers kunnen een feestje vieren bij de jaarwisseling", vindt Ranieri dus. "Ik weet namelijk ook dat het zeer, zeer goede professionals zijn. Ze mogen ervan genieten. Niet te lang, want het duel met Bournemouth komt er wel weer aan. Dat is een gevaarlijke ploeg", aldus de Italiaan volgens Sky Sports.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen