Roda ziet Sankoh en Boakye vertrekken, Buijs komt

Ger
31 december 2015, 07:59

Roda JC Kerkrade heeft per direct de contracten van aanvoerder Gibril Sankoh en Richmond Boakye ontbonden. Tegenover het vertrek van het tweetal staat de komst van Jordy Buijs. De verdediger maakt in de winterstop de overstap van sc Heerenveen.

Sankoh arriveerde afgelopen zomer bij Roda en werd de aanvoerder van het elftal. De verdediger (32) kwam in de eerste seizoenshelft in alle zeventien competitieduels in actie. Sankoh had in zijn contract een clausule laten opnemen waardoor hij tussentijds kon vertrekken. Van die optie maakt de oud-speler van FC Groningen nu gebruik. Sankoh keert terug naar het Chinese Meizaou, waar hij voor twee jaar tekent.

Boakye kwam een half seizoen geleden op huurbasis over van Atalanta Bergamo. De 22-jarige Ghanees heeft laten weten zich niet gelukkig te voelen in Kerkrade en keert nu terug naar Italië. Boakye deed in negen competitiewedstrijden mee voor Roda.

De Limburgers bereikten met Buijs een akkoord over een contract tot het einde van het seizoen. De 27-jarige verdediger heeft zijn verbintenis bij Heerenveen laten ontbinden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen