Manchester United krabbelt op: "Geweldig gevochten"

29 december 2015, 10:53

Het is al een tijdje huilen met de pet op bij Manchester United, maar wie maandagavond naar de kraker tegen Chelsea gekeken heeft, kan niet ontkennen dat het er bij vlagen meer dan aardig uitzag bij de voetbalgrootmacht van manager Louis van Gaal. Aanvoerder Wayne Rooney en middenvelder Ander Herrera denken dat de geplaagde topclub weer op de goede weg is.

Ook al bleef Man United tegen Chelsea steken op een 0-0 gelijkspel, na afloop heerste er een goed gevoel bij de spelers en fans van The Red Devils. De formatie van Van Gaal had moeten winnen, aangezien het beter was dan Chelsea en meerdere malen op het houtwerk stuitte. Het zat echter niet mee, weet Rooney. "We hebben veel kansen gecreëerd, maar een doelpunt bleef uit. Toch hebben we geweldige dingen laten zien. Bovendien waren de fans uitstekend. Je kon zien dat dit veel betekende voor de spelers."

Man United hoopt dat het uit het diepe dal kan kruipen. "Het is een lastige tijd, maar we hebben met zijn allen geweldig gevochten. Het gelijkspel tegen Chelsea is teleurstellend, maar we domineerden wel. Dat je niet wint, dan hoort dan bij het voetbal."

Ook middenvelder Herrera put vertrouwen uit de kraker tegen Chelsea. "We hebben laten zien dat we beter waren, maar helaas was het niet genoeg om te winnen. Maar we kunnen trots zijn op wat we hebben laten zien", aldus de Spanjaard. "We speelden met veel energie en passie. Dat is hoe het moet. We moeten onze fans weer trots maken."

Man United is momenteel de teleurstellende nummer zes van de Premier League, met dertig punten uit negentien optredens. Door de matige prestaties staat manager Van Gaal flink onder druk op Old Trafford.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen