Van Essen 'ontdaan en verdrietig': "Onbeschrijflijk"

29 december 2015, 08:16

Kevin van Essen werd maandag door de KNVB voor twee jaar geschorst wegens dopinggebruik. De middenvelder van Telstar werd dit seizoen betrapt op het gebruik van het verboden middel furosemide, dat op de dopinglijst van het Wereld Anti-Doping Agentschap (WADA) staat. Hij zit volgens Pieter de Waard, de directeur van zijn club, in zak en as door de schorsing.

"Dit is onbeschrijflijk", reageert De Waard in De Telegraaf op de flinke sanctie voor Van Essen. "Ik heb Kevin zelf nog niet te pakken gekregen, maar van zijn zaakwaarnemer heb ik begrepen dat hij ontdaan en zeer verdrietig is. Zelf heb ik ook een paar keer moeten slikken toen ik de schriftelijke verklaring van de tuchtcommissie onder ogen kreeg", aldus de Telstar-directeur.

In de optiek van Telstar is er geen sprake van rechtvaardigheid. "Wij vinden dat Kevin te zwaar is gestraft, maar laat dit een alsjeblieft een keiharde les zijn voor alle voetbalclubs, om de bewustwording onder de spelers en speelsters te vergroten. Dit wil niemand meemaken", stelt De Waard.

Van Essen meldde maandag in zijn verklaring dat zijn positieve dopingtest in juli 2015 het gevolg was van het gebruik van vervuilde vitaminetabletten. De centrale tuchtcommissie doping kon zich echter niet vinden in deze lezing.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen