Van Essen twee jaar geschorst wegens dopinggebruik

28 december 2015, 18:21

Kevin van Essen hoeft voorlopig niet meer aan voetbal te denken. De 26-jarige middenvelder van Telstar is door de KNVB voor twee jaar geschorst, omdat hij positief testte op een dopingtest na de wedstrijd van vorig seizoen tegen Helmond Sport op vrijdag 8 mei van dit kalenderjaar. 

Dat maakt de voetbalbond via de officiële kanalen bekend. Van Essen mag door de straf tot 28 december 2017 niet deelnemen aan wedstrijden, trainingen en andere activiteiten van de KNVB. Van Essen gebruikte doping voor de wedstrijd tegen Helmond Sport in mei van dit jaar. Hij testte positief op furosemide, een stof die voorkomt op de dopinglijst van het WADA (Wereld Anti-Doping Agentschap). Ook de contra-expertise leverde een positieve uitslag op.

De KNVB heeft de zaak vervolgens voorgelegd aan aan de centrale tuchtcommissie doping, een commissie met expertise in tuchtrechtspraak op het gebied van doping. "Aan de hand van het Dopingreglement en het bestuderen van verschillende verklaringen van Van Essen is de tuchtcommissie tot deze uitspraak gekomen", schrijft de voetbalbond in het statement.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen