Gent boos op arbitrage: "Onze mond valt open"

27 december 2015, 14:11

KAA Gent sloot zaterdag het topjaar 2015 op teleurstellende wijze af. Op visite bij KV Mechelen leed de ploeg van trainer Hein Vanhaezebrouck haar tweede nederlaag van het seizoen: 2-0. De markante oefenmeester verweet zijn spelers niets na de zeperd, maar veegde bij Sporza wel de vloer aan met de arbitrage.

Volgens Hein Vanhaezebrouck was Gent in de eerste twintig minuten nog 'dominant'. "We hadden toen moeten scoren. Maar dan was er die fase met de tackel op Asare, vanaf dat moment was het voorbij", begon hij zijn relaas. "Dat had altijd rood moeten zijn. Dan spelen we tegen tien man en krijg je een andere wedstrijd. Daarna heeft hij nog fouten gemaakt, voor beide teams. Ik denk bijvoorbeeld dat wij een penalty moesten tegen krijgen."

Vanhaezebrouck denkt dat de druk van het thuispubliek de arbiter beïnvloedde. "Ik wist wat er ging gebeuren. Op bepaalde velden heb je druk van het thuispubliek. We hebben mensen die probleemloos met zulke situaties kunnen omgaan, maar die groep is jammer genoeg te klein. Het gaat dan over veel scheidsrechters, het is echt een probleem. Nu hebben we ervaring met de scheidsrechters in de Champions League. Onze mond valt open, wat een verschil!"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen