FC Twente-spits Oosterwijk: "Ben nog niet goed genoeg"

Jw
24 december 2015, 11:41

Het is een groot verschil of je Luc Castaignos of Jari Oosterwijk in de spits hebt staan. Dat ervaart FC Twente dit seizoen, dat door de financiële malaise bij de club volledig moet inzetten op de jeugd. De pas 20-jarige Jari Oosterwijk geeft donderdag in een openhartig interview met TC/Tubantia toe dat hij nog niet het niveau van de Eredivisie heeft.

"Of ik tevreden ben over mijn eigen spel? Nee, ik ben niet echt tevreden, maar ik zie het met stappen vooruit gaan", aldus Oosterwijk, die pas twee keer scoorde in de Eredivisie. "Niet de ene week goed en de andere week weer minder, dat moet stabiel zijn", benadrukt hij zijn ontwikkelpunt.

Oosterwijk ziet in een oud-spits van FC Twente een groot voorbeeld. "We kijken nu veel naar Luuk de Jong (momenteel aanvoerder van PSV, red.), bijvoorbeeld naar hoe hij positie kiest. Je kunt mij vergelijken met hem: we spelen in dezelfde competitie en zijn beide kopsterk."

Oosterwijk liet in de Jupiler League zien wel degelijk een neusje voor de goal te hebben. Hij maakte afgelopen seizoen vijftien doelpunten voor Jong FC Twente. De Eredivisie is echter van een andere categorie, vindt hij. "Of ik het niveau van de eredivisie heb? Nee, nog niet maar dat ga ik wel halen. Het liefst zo gauw mogelijk."

FC Twente beleeft in alle opzichten een bedroevend seizoen. De Tukkers moeten zelfs oppassen dat ze niet degraderen. "Wij kunnen hoger staan, als we de kleine foutjes eruit kunnen halen. Of we op deze plek horen te staan? Misschien wel ja, anders hadden we meer moeten winnen, toch? Ik wil dat we in ieder geval niet degraderen en daar ga ik ook vanuit", besluit hij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen