Van Persie op schot bij bekerzege Fenerbahçe

Jw
23 december 2015, 19:39

Robin van Persie heeft woensdagavond zijn basisplaats bij Fenerbahçe opgefleurd met twee doelpunten. De 32-jarige Nederlander maakte de derde en vierde treffer in de bekerwedstrijd tegen Antalyaspor (4-2).

Van Persie werd afgelopen zomer als grote aanwinst gepresenteerd in Istanbul, maar is dit seizoen lang niet altijd zeker van een basisplaats. De topscorer aller tijden van Oranje mocht woensdag weer eens beginnen en betaalde het vertrouwen uit van trainer Vitor Pereira. Bij zijn eerste doelpunt kroop hij bij een hoekschop voor de doelman en knikte simpel raak. Tien minuten later kopte hij opnieuw raak. Dit keer was hij trefzeker na een prachtige diagonale pass.

Daarvoor was Fenerbahçe op voorsprong gekomen via Nani. De Portugees schoot na een vloeiende aanval fraai raak via de onderkant van de lat. Het mooiste doelpunt van de avond kwam echter op naam van Sener Ozbayrakli. De Turkse rechtsback besloot van een schier onmogelijke afstand de bal op zijn slof te nemen en verraste iedereen met een kiezelhard afstandsschot. Antalyaspor scoorde nog wel via Emre Akbaba en Mbilla Etame, maar de aansluiting kwam veel te laat.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen