Sporting verliest miljoenenzaak van Doyen Sports

Ger
22 december 2015, 16:00

Sporting Lissabon heeft een gevoelige nederlaag geleden bij het internationaal sporttribunaal CAS. De Portugese topclub moet twaalf miljoen euro betalen aan investeringsmaatschappij Doyen Sports voor de verkoop van Marcos Rojo aan Manchester United.

De verdediger kwam in 2012 van Spartak Moskou naar Sporting. Van de transfersom van vier miljoen euro betaalde Doyen destijds drie miljoen, in ruil voor driekwart van de transferrechten van Rojo. Volgens Sporting zou de maatschappij daarna zonder toestemming diverse clubs hebben benaderd voor de verkoop van de Argentijn, wat uiteindelijk leidde tot een transfer naar United in 2014. De Portugezen weigerden Doyen te betalen omdat er contractbreuk zou zijn gepleegd. Daar ging het sporttribunaal niet in mee. Sporting tekent beroep aan tegen de uitspraak.

In Nederland had FC Twente een vergelijkbare samenwerking met Doyen. Mede als gevolg van de ongeoorloofde afspraken met de maatschappij is de Enschedese club in de problemen gekomen. De KNVB oordeelde dat Doyen de afgelopen jaren illegale inmenging had in het transferbeleid van Twente. De Tukkers zijn bestraft met een geldboete en een driejarig verbod op het voetballen in Europa.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen