Van Hanegem: "Misschien beter om Kuyt niet op te stellen"

Ger
21 december 2015, 09:32

Willem van Hanegem ziet Dirk Kuyt bij Feyenoord de laatste weken minder presteren. Als het aan de oud-speler en -trainer van de Rotterdammers had gelegen, was de routinier uit Katwijk in een aantal wedstrijden vroegtijdig naar de kant gegaan.

"Kuyt is de laatste tijd niet in goeden doen, dat kan iedereen zien. Vreemd is dat niet, als je kijkt hoeveel werk hij deze competitie al heeft verzet", aldus Van Hanegem in zijn column in het AD. "Rechtsback Karsdorp moest zich tegen NEC rot lopen, omdat Dirk niet meer in staat was om hem een handje te helpen. Ook als hij niet goed speelt, krijgt hij toch veel ballen aangespeeld. Dat is dan toch dat respect dat de spelers voor hem hebben. Daarom was het zondag misschien zelfs beter geweest om Kuyt een keer helemaal niet op te stellen. Zo'n nederlaag als tegen NEC is het ergste dat je kan overkomen, want daar zit je dan tijdens de feestdagen en de hele winterstop mee."

Van Hanegem verwacht dat Ajax dit seizoen met de landstitel aan de haal gaat. "Ze voetballen helemaal niet goed, kijk maar eens hoe moeizaam er zondag van de hekkensluiter werd gewonnen. Maar Ajax scoort van de top-drie het makkelijkst. Dat gebeurt vaak als de tegenstander het gevoel krijgt dat er bij Ajax wat te halen valt en dan lopen ze in de val. Ajax kan dan heel snel omschakelen. Dat was vroeger in mijn tijd ook al het geval."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen