Invaller Van Persie boekt zege met Fenerbahçe

20 december 2015, 20:23

Fenerbahçe heeft een nipte zege overgehouden aan de uitwedstrijd tegen laagvlieger Genclerbirligi. De ploeg van de Portugese trainer Vítor Pereira zegevierde zondag met 0-1 in de Turkse hoofdstad Ankara.

Fernandão tekende in de 34ste minuut voor het enige doelpunt van de wedstrijd. De Braziliaan scoorde na voorbereidend werk van Lazar Markovic. Robin van Persie begon op de bank bij Fenerbahçe en mocht Fernandão zeven minuten voor tijd aflossen.

Fenerbahçe komt door de winst op 37 punten. Daarmee neemt het de koppositie in de Super Lig over van Besiktas. Dat team heeft 35 punten, maar speelt maandag nog de uitwedstrijd tegen Osmanlispor. Galatasaray staat met 29 punten op de derde plaats. De titelverdediger won eerder op de dag, mede door een assist van Wesley Sneijder, met 3-2 van Akhisar Belediyespor.