Real haalt na achterstand dubbele cijfers tegen stadgenoot

20 december 2015, 23:51

Even leek Real Madrid een moeilijke middag tegemoet te gaan. De ploeg van coach Rafael Benitez keek zondag in de thuiswedstrijd tegen stadgenoot Rayo Vallecano binnen twaalf minuten tegen een 1-2 achterstand aan, maar zegevierde uiteindelijk met dubbele cijfers. Real Madrid was Vallecano met 10-2 de baas. De bezoekers eindigden het duel met negen man.

Op aangeven van Gareth Bale bracht Danilo Real Madrid in de derde minuut aan de leiding, maar binnen tien minuten zette Rayo Vallecano het duel op zijn kop. Antonio Amaya en Jozabed bogen de 1-0 achterstand van de bezoekers om in een 1-2 voorsprong. Drie minuten later moest Vallecano echter verder met tien man. Tito kreeg een directe rode kaart na een overtreding op de enkel van Toni Kroos.

Daarna stelde Real Madrid op spectaculaire wijze orde op zaken. Bale herstelde in de 25ste minuut het evenwicht en vijf minuten later tekende Cristiano Ronaldo uit een strafschop voor de 3-2. Raúl Baena was de veroorzaker van de penalty en moest zijn overtreding bekopen met zijn tweede gele kaart, waardoor Vallecano zelfs met negen man kwam te staan.

Bale bepaalde in de 42ste minuut de ruststand op 4-2 en in het tweede bedrijf maakte De Koninklijke er een zege van dubbele cijfers van. Door goals van Karim Benzema (3), Bale (2) en Ronaldo werd het maar liefst 10-2 voor de Spaanse grootmacht, die zich daarmee overtuigend herstelde van de 1-0 nederlaag van vorige week bij Villarreal.

Real Madrid blijft ondanks de monsterzege derde in de Spaanse competitie, maar heeft nu nog maar twee punten minder dan koplopers FC Barcelona en Atlético Madrid. Barça heeft dit weekend geen competitieverplichtingen; het kroonde zich eerder op de dag tot wereldkampioen bij de clubs door River Plate in de WK-finale te verslaan. Atlético gaat later op de avond (20:30 uur) op visite bij Malaga CF.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!