Roda geeft midweekse bekerzege geen goed vervolg

Jw
20 december 2015, 16:35   Bijgewerkt: 20 december 2015, 16:45

Roda JC wist zondagmiddag de 3-1 bekerzege op SC Heerenveen van afgelopen dinsdag geen positief vervolg te geven. De Kerkraders verloren bij Willem II na een enerverende tweede helft met 3-2. Onder meer twee goals van centrale verdediger Dries Wuytens deden Roda de das om.

Roda JC beleefde een prima seizoenstart met negen punten uit de eerste vier duels; daarna ging het wat minder met de ploeg van Kaleziç. Toch staat de promovendus – mede door zeven gelijke spelen – met zestien punten verdienstelijk op de veertiende plek. Afgelopen zondag bekerde de ploeg verder naar de kwartfinale van de KNVB-beker, na een knappe 3-1 zege op SC Heerenveen. De vraag was of die flow konworden doorgetrokken naar het duel tegen Willem II van zondagmiddag.

Tot de 23e minuut, toen centrale verdediger Dries Wuytens zijn ploeg van dichtbij op gelijke hoogte bracht (1-1). Na die treffer begon het te lopen bij de Tilburgers. Passes kwamen aan, de aanvallende creativiteit leek terug te zijn en de ploeg hield Roda verdedigend gemakkelijk in bedwang. In de 35e minuut sloeg 'de koning van het dode spelmoment' wederom toe. Willem II maakte dit seizoen tien doelpunten, waarvan negen uit een spelhervatting. Ook zondagmiddag was het weer raak, toen Dries Wuytens zijn tweede binnenkopte uit een corner op aangeven van Stijn Wuytens (2-1).

Het leidde in de slotfase tot een alles of niets poging van de Kerkraders. Willem II leek kwetsbaar en daar speelden de bezoekers met felle duels en lange ballen maar al te graag op in. Maar de vele slordigheden in het spel van Roda zorgden ervoor dat een échte kans op de gelijkmaker uitbleef. In de slotfase mistte Willem II-invaller Richairo Zivkoviç nog een levensgrote kans op de 4-2; hij stuitte op het been van Van Leer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen