Hiddink bevestigt: "Ik wil Drogba er graag bij betrekken"

Jw
20 december 2015, 11:36

Guus Hiddink en Didier Drogba werden zaterdagmiddag naast elkaar op de tribune gespot. De Nederlandse interim-trainer van Chelsea gaf zondag in het voetbalpraatprogramma De Tafel van Kees aan dat de spits van Montreal Impact inderdaad in beeld is bij de club. Hiddink ging niet in op de mogelijke rol van Drogba, maar het ligt voor de hand dat de Ivoriaan een assisterende rol krijgt.

Drogba gaf eind november zelf al toe een akkoord te hebben bereikt met eigenaar Roman Abramovich om na zijn actieve spelersloopbaan terug te keren bij Chelsea. De 37-jarige aanvaller gaat wellicht vanaf januari al in de leer bij Hiddink. "Wij willen hem er wel graag bij hebben. Hij zit nu nog vast aan Montreal in Amerika, waar het op dit moment wel off-season is. Maar het is de bedoeling dat zulke coryfeeën worden betrokken bij de club waar hun hart ligt", bevestigde Hiddink op de tv-zender.

Hiddink benadrukte zijn avontuur bij Chelsea niet te zien als een mogelijkheid tot revanche op zijn ontslag als bondscoach van het Nederlands elftal. "Het gaat niet om revanche. Chelsea heeft even pijn en vraagt mij om ze te helpen voor vijf maanden. Daar heb ik 'ja' tegen gezegd", legde de 69-jarige Achterhoeker uit. "Het is een fantastische uitdaging. Ze zijn vorig jaar kampioen geworden, maar dan moet er in september natuurlijk gewoon weer gepresteerd worden. Die verwachtingen hebben ze niet waar kunnen maken."

Hiddink was gisteren nog toeschouwer bij de 3-1 zege van Chelsea op Sunderland, maar start vandaag zijn trainersactiviteiten. "Rondom de wedstrijd en na afloop heb ik met de spelers gepraat. Vandaag begin ik met de training, dus ik mag weer lekker het veld op", vervolgde Hiddink, die nuchter terugkijkt. "Het is jammer dat het halverwege stopte bij het Nederlands elftal. Maar als je kijkt naar de loopbanen van veel trainers in het voetbal, dan krijg je hier en daar gewoon een tik. Dat hoort bij het voetbal."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen