Nijhuis over arbitrale blunder: "Ik ging af op assistent"

Jw
20 december 2015, 11:09

Bas Nijhuis was zaterdagavond de gebeten hond in Alkmaar. De scheidsrechter keurde bij een 1-0 voorsprong voor AZ in de 80ste minuut de 2-0 van Robert Mühren af. Die beslissing was onterecht, gaf ook Nijhuis na afloop toe. De leidsman uit Enschede legde uit dat de assistent doorslaggevend was geweest. AZ speelde uiteindelijk met 2-2 gelijk tegen FC Utrecht.

"Mijn assistent gaf duidelijk aan dat het buitenspel was", aldus Nijhuis tegenover FOX Sports. "En daar ben ik op af gegaan. De speler liep wel buitenspel en mijn assistent gaf aan dat het hinderlijk was. Maar ik heb de beelden nu terug gezien en het was niet hinderlijk, dus geen buitenspel."

Nijhuis vertrouwde blind op de constatering van zijn assistent en legde daar ook indirect de schuld. "Ik ga 100% op mijn assistent af die duidelijk zegt dat het buitenspel was. Maar dat is helaas niet zo. Dat vinden wij uiteraard heel vervelend. Hij nam die beslissing uiteraard met het idee het juiste te doen. Even later zat hij wel goed met die strafschop voor AZ. Dat zijn beslissingen die ze maken en helaas was het dit keer verkeerd. We balen hier enorm van, want het is een fout."

De assistent had gezien dat Vincent Janssen buitenspel stond, maar de spits van AZ raakte de bal niet aan. Nijhuis legde uit waarom hij niet zelf de beslissing nam. "Ik liep er achter en op sommige momenten heb je dan een goed overzicht, maar ik liep hier een heel stuk achter en keek er in de lengte in. In dit geval ging ik echt 100% af op mijn assistent, omdat ik het vanuit mijn positie niet duidelijk kon zien. En dan volg ik hem."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen