Van de Looi: "Spelers Heracles staken er meer energie in"

Jw
20 december 2015, 09:58

Het was zaterdag net niet genoeg wat FC Groningen liet zien. Op bezoek in Almelo was Heracles net iets slimmer en vertrokken de noorderlingen zonder punten uit Twente. Trainer Erwin van de Looi vond dat de spelers Heracles Almelo meer de wil hadden om te winnen.

"Heracles speelde net iets makkelijker. Daarnaast vond ik dat zij bereid waren er in de slotfase meer energie in te steken dan een aantal van onze jongens. Je hebt in dit soort wedstrijden toch echt alle elf spelers keihard nodig", analyseerde Van de Looi tegenover RTV Noord wat er fout was gegaan in Almelo.

"Het was geen goede wedstrijd. Dat is ook logisch, omdat we elkaar nauwelijks ruimte gunden om te voetballen. Beide partijen zaten er bovenop en dan krijg je zo'n wedstrijd met veel omschakelingen en slordig balverlies. Dan moet je de momenten die je krijgt pakken en dat hebben we niet gedaan. Daarnaast hebben we domme fouten gemaakt bij de tegendoelpunten", concludeerde de chagrijnige coach van de Groningers.

Toch kan FC Groningen net als Heracles Almelo terugkijken op een geweldig jaar. Van de Looi won met zijn ploeg de KNVB beker en speelde tot voor kort daarom in de Europa League. FC Groningen gaat de winterstop in als nummer zeven of acht van de Eredivisie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen