Heracles is winterse 'best of the rest' na late thuiszege

Ger
19 december 2015, 23:01   Bijgewerkt: 19 december 2015, 23:09

Heracles Almelo heeft zaterdagavond een geweldige eerste seizoenshelft in stijl afgesloten door af te rekenen met FC Groningen. De wedstrijd tussen beide subtoppers leek op een gelijkspel af te stevenen, totdat Gino Bosz vlak voor tijd uit een vrije trap zijn ploeg aan de overwinning hielp: 2-1. Bryan Linssen scoorde voor de bezoekers tegen zijn voormalig werkgever en Paul Gladon maakte zijn eerste officiële doelpunt in dienst van Heracles. Door de zege gaat Heracles achter de traditionele top drie de winterstop in als 'best of the rest'.

In een povere eerste helft moest het publiek lang wachten op spektakel. Nadat Gladon en Brahim Darri kleine kansjes voor de thuisploeg hadden gemist, brak Linssen vlak voor rust de wedstrijd open. Dario Vujicevic was vermoedelijk even vergeten dat Linssen afgelopen zomer uit Almelo naar Groningen is vertrokken, want de Kroatische verdediger schoof de bal bij het uitverdedigen recht in de voeten van zijn oud-ploeggenoot. De rappe aanvaller kon dit vroege kerstcadeautje wel waarderen en pakte het oog in oog met Bram Castro gretig uit. Lang konden de bezoekers echter niet genieten van die voorsprong. Binnen twee minuten was het Gladon die op aangeven van Illias Bel Hassani met zijn eerste eredivisietreffer Heracles op gelijke hoogte bracht.