Teruggekeerde Lestienne meteen belangrijk bij zege PSV

Ger
19 december 2015, 21:58   Bijgewerkt: 19 december 2015, 22:03

Maxime Lestienne heeft met een assist bij de beslissende treffer van Luuk de Jong een belangrijk aandeel gehad in de 3-2 overwinning van PSV op PEC Zwolle. Koud in het veld gaf hij de voorzet op de aanvoerder, die binnen kopte. De Jong zorgde er zo voor dat PSV winnend het jaar afsloot, al was de zege wel zwaarbevochten.

Ruim negen weken had Lestienne geen deel uitgemaakt van de selectie van PSV. De uitwedstrijd in de Champions League tegen CSKA Moskou was de laatste voor hem geweest, daarna kwam hij terecht in een groot familiedrama. De Belg verloor in korte tijd zijn ouders en was daardoor lange tijd met zijn gedachten ergens anders dan bij het voetballen in Eindhoven.

Na zeven minuten had hij de 1-0 al tegen de touwen geschoten, het was een kwestie van intikken geblazen na een lage voorzet van Locadia. Even later werd Pereiro ingespeeld door de uitblinkende Pröpper, draaide hij prachtig weg bij Sainsbury en trof hij doel via Kevin Begois. De doelman moest even later het veld verlaten met een kuitblessure en werd vervangen door Boy de Jong.

Opeens was Zwolle terug in de wedstrijd. Het begon weer te lopen bij de ploeg van Ron Jans en snel na de aansluitingstreffer kwam Lars Veldwijk in scoringspositie. De spits werd de diepte ingestuurd door Van Polen en schoot in de korte hoek keihard raak. De wedstrijd stond op z'n kop, in de tweede helft moest PSV weer vol aan de bak om op voorsprong te komen.

PSV kreeg zo loon naar werken, maar mocht niet klagen dat het duel niet alsnog in een gelijkspel eindigde. Nicolas Isimat-Mirin zat niet lekker in de wedstrijd en maakte vlak voor tijd nog een sliding, waarbij hij zeker niet de bal speelde. Queensy Menig struikelde daardoor in de zestien, maar Higler was tot grote ontevredenheid bij Jans niet bereid om nog een penalty te geven. PSV trok de overwinning over de streep en mocht daarbij Lestienne zeer dankbaar zijn. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen