Bosz: "Vitesse sneller volwassen dan ik had gedroomd"

19 december 2015, 11:21

De spelers van Vitesse zullen met een goed gevoel onder de kerstboom zitten. Vrijdagavond werd het kalenderjaar afgesloten met een klinkende 5-1 zege op FC Twente. Trainer Peter Bosz is tevreden en stelt vast dat zijn ploeg snel volwassen is geworden. Hij baalt echter wel van de houding van zijn team na de snelle 2-0.

Vitesse had al vroeg een 2-0 voorsprong te pakken, maar liet Twente terugkomen in de wedstrijd. "Ik ken dit soort wedstrijden. Als je zo slap loopt te verdedigen, zoals wij in de eerste helft deden en ze maken vlak voor rust 2-1, dan vraag je je af wat het gaat worden in de tweede helft", zei Bosz bij FOX Sports. De coach zette zijn spelers in de rust op scherp. "Ik ben normaal gesproken rustig, maar dit was een van weinige keren dat ik boos ben geworden."

"We waren zo goed begonnen. Je komt op 2-0 en je hebt ze liggen. Dan moet je doorgaan en in een hoog tempo blijven spelen. Maar wat wij deden, sloeg nergens op", zei Bosz, die zijn ploeg in de tweede helft alsnog uit zag lopen naar een ruime overwinning. "Je kunt tevreden zijn als je met deze cijfers wint van FC Twente, dat heeft laten zien goede spelers te hebben."

Bosz is tevreden over de eerste seizoenshelft van zijn team, dat nu vierde staat. "Ik had wel verwacht dat we wisselvallig zouden zijn. Dat is normaal als je weer een nieuwe as hebt. Maar we zijn sneller stabiel geworden dan ik had durven dromen. Al met al ben ik wel tevreden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen