Hake na 5-1 nederlaag: "Ook goede dingen gezien"

18 december 2015, 23:06

"De overwinning van Vitesse is dik verdiend, toch zijn er momenten in de wedstrijd geweest waar wij ook goede dingen hebben laten zien", zei FC Twente-coach René Hake na het uitduel met Vitesse. De oefenmeester doelde op de laatste twintig minuten van de eerste helft. Daarin kwamen de Tukkers van 2-0 terug tot 2-1, desondanks gingen ze met 5-1 onderuit in Arnhem.

"Uiteindelijk tellen die goede dingen niet, omdat het resultaat er niet naar is", aldus Hake op de clubwebsite. "Na een kwartier stonden we kansloos met 2-0 achter. Vervolgens hebben we de rug gerecht en denk ik dat we bij de rust gelijk hadden moeten staan. Dan weet je dat de speelwijze van Vitesse na rust niet heel erg zal veranderen en er dus meer kansen zullen komen. Wij kwamen alleen erg slecht uit de kleedkamer en gaven twee goals weg. Dat mag niet. Daarmee was de wedstrijd alsnog snel beslist. Het bleef gelukkig beperkt tot vijf, al is dat een heel harde uitslag. Een resultaat dat symptomatisch is voor onze eerste seizoenshelft. Het zal echt anders moeten, anders krijgen we na de winterstop veel problemen."

FC Twente gaat als nummer zestien van de Eredivisie de winterstop in. Hake: "Het is lastig om een half jaar zo even op een rij te zetten, er is zoveel gebeurd bij de club. Het belangrijkste is nu dat we gered zijn door de gemeente. Dat betekent dat er toekomst is. Daarnaast is de beleving, ook vanavond weer, van de supporters; echt geweldig. Zij blijven achter de club staan. Door dik en dun steunen ze club. Dat is nu zo belangrijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen