Solanke: "Ik vind het schokkend dat Mourinho is ontslagen"

Solanke: "Ik vind het schokkend dat Mourinho is ontslagen"

17 december 2015 – Dominic Solanke is geschokt door het ontslag van manager José Mourinho bij Chelsea. De 18-jarige Engelse aanvaller speelt dit seizoen op huurbasis voor Vitesse, maar is eigendom van de Londense grootmacht."Ik hoorde het een aantal jongens al zeggen. Ik vind het schokkend dat hij is ontslagen", zegt Solanke in gesprek met Omroep Gederland. Chelsea en Mourinho besloten donderdag met 'wederzijdse instemming' uit elkaar te gaan vanwege de tegenvallende resultaten. De Londense club staat zestiende in de Engelse competitie.

Vrijdag speelt Solanke met Vitesse tegen FC Twente, dat net als Chelsea een dramatisch seizoen doormaakt. "Het was een topteam in Nederland, nu hebben ze het moeilijk", vertelt Solanke over de tegenstander uit Enschede. "Ik hoop dat we daar ons voordeel uit kunnen halen. Maar het zal niet gemakkelijk zijn om van hen te winnen. Als je geen goed seizoen hebt, zijn de punten belangrijker. Twente gaat er dus hard voor vechten, het zal geen gemakkelijke wedstrijd worden."

Solanke is ervan overtuigend dat het met zowel FC Twente als Chelsea goed gaat komen. "Ze hebben namelijk genoeg kwaliteit om dat om te draaien", besluit hij.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 30 maart 2020

  2. zondag 29 maart 2020