Suarez schiet Barcelona met drie treffers naar WK-finale

Ger
17 december 2015, 13:25   Bijgewerkt: 17 december 2015, 15:05

FC Barcelona heeft zonder problemen de finale bereikt op het WK voor clubs. De ploeg van trainer Luis Enrique had Lionel Messi en Neymar niet nodig om in Yokohama een royale zege te boeken: 3-0. Bij afwezigheid van zijn beroemde collega's nam Luis Suarez tegen Guangzhou Evergrande alle doelpunten voor zijn rekening.

Messi haakte pas twee uur voor de wedstrijd af. De Argentijn heeft last van een nierkoliek. Neymar ontbrak eveens in de eerste elf van de Catalaanse grootmacht. De Braziliaan kampt al weken met een hamstringblessure. Suarez toonde tegen het Chinese Evergrande evenwel aan de klus ook zonder zijn vaste maatjes in de voorhoede te kunnen klaren. De oud-Ajacied opende de score vlak voor rust uit een rebound na een knal van Ivan Rakitic.

Suarez vond al vroeg in de tweede helft op angeven van Andrés Iniesta nog een keer het net. Het Guangzhou van coach Luiz Felipe Scolari kon de hoop op een stunt in de 67ste minuut definitief laten varen toen ook de 3-0 viel. Suarez liet zich opnieuw bejubelen door een makkelijk gegeven penalty te benutten.

De wedstrijd liep voor de Chinees Zou Zheng uit op een regelrecht drama. De verdediger van Guangzhou kwam na een duel met Dani Alves ongelukkig terecht en moest het veld verlaten met een beenbreuk.

Barcelona neemt het zondag in de eindstrijd op tegen het Argentijnse River Plate, dat woensdag het Japanse Sanfrecce Hiroshima klopte. De finale begint om 11.30 uur Nederlandse tijd.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen