Strafschoppen helpen AZ langs tiental Kozakken Boys

16 december 2015, 21:42

Het ging niet gemakkelijk, maar AZ is doorgedrongen tot de kwartfinales van de KNVB Beker. De eredivisionist liet het tiental van Kozakken Boys nog terugkomen tot 1-1, maar liep uiteindelijk uit naar een 1-3 zege in Werkendam. Jeffrey Gouweleeuw verzilverde twee strafschoppen en had daarmee een groot aandeel in de overwinning. De thuisploeg, uitkomend in de zaterdagafdeling van de topklasse, speelde lange tijd met tien man. 

In de veertigste minuut kreeg Kozakken Boys-keeper Jesper Hoogendoorn een rode kaart, omdat hij in het eigen strafschopgebied spits Vincent Janssen op onhandige wijze onderuit gleed. De strafschop werd vervolgens feilloos benut door Gouweleeuw. AZ leek zodoende een makkelijke tweede helft tegemoet te gaan, maar niets bleek minder waar. De topklasse knokte zich terug in de wedstrijd door in de 72ste minuut langszij te komen. Bryan Jongeneel verzilverde op prachtige wijze een vrije trap en tekende voor de 1-1.

In de laatste tien minuten stelde AZ daarna orde op zaken, door via Gouweleeuw (strafschop) en Robert Mühren nog uit te lopen naar 1-3. Daardoor bereikt AZ voor het vijfde seizoen op rij de kwartfinale van de KNVB Beker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen