Aanwinst Sørloth wil in voetsporen van Nevland treden

15 december 2015, 18:12

Alexander Sørloth is dinsdagmiddag officieel gepresenteerd als nieuwe aanwinst van FC Groningen. De Noorse spits komt over van Rosenborg BK, dat hem afgelopen seizoen aan FK Bodø/Glimt verhuurde, en tekende voor 4,5 jaar in de Euroborg. Hij heeft een duidelijk doel: net zo succesvol in Groningen worden als zijn landgenoot Erik Nevland ooit was.

"Showtime", was het eerste wat de 20-jarige Sørloth bij zijn perspresentatie zei. De spits maakt voor het eerst een transfer naar het buitenland. "Dit is misschien wel de belangrijkste stap uit mijn hele carrière. Ik ga naar een club waar verschillende jonge spitsen zich heel goed hebben kunnen ontwikkelen. Ik ben een fysiek sterke spits die aardig kan koppen en een goed linkerbeen heeft. Ik wil me zo snel mogelijk aanpassen, in het team komen en uiteraard goals maken."

Nevland, die in het verleden meerdere jaren furore maakte in Groningen, is een mooi voorbeeld voor Sørloth. "Ik ken hem niet persoonlijk, maar het was een heel goede speler. Noorwegen heeft bij FC Groningen door hem een goede reputatie en die reputatie hoop ik natuurlijk niet te schaden", aldus de aanwinst, die de zoon is van 55-voudig Noor international Gøran Sørloth. "Hij heeft veel wedstrijden voor Noorwegen gespeeld en voor mij is dat een mooi doel om naartoe te werken."

Manager technische zaken Peter Jeltema is benieuwd hoe Sørloth zich gaat manifesteren. "We hebben een centrumspits aangetrokken die lengte en duelkracht met zich meebrengt en ten goede komt aan het voetbal van ons eerste elftal. Hij is een 'targetman' ofwel een 'kapstokspits', een woord dat ik onlangs heb geleerd. Een jongen waar je 'naartoe' kunt voetballen. Met zijn komt investeren we nu en ook voor de toekomst. Alexander krijgt alle tijd om te groeien in Euroborg."

Sørloth heeft Groningen 550.000 euro gekost.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen