Braziliaan Fred geschorst wegens dopinggebruik

Braziliaan Fred geschorst wegens dopinggebruik

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

15 december 2015 – De Zuid-Amerikaanse voetbalconfederatie Conmebol heeft Fred een schorsing voor één jaar opgelegd wegens het overtreden van de dopingregels. De 22-jarige middenvelder van Shaktar Donetsk en Brazilië werd afgelopen zomer tijdens de Copa América betrapt op het gebruik van hydrochloorthiazide, een product dat gebruikt kan worden om het gebruik van doping te maskeren.

Fred houdt vol onschuldig te zijn. Het is dan ook de verwachting dat hij in beroep gaat tegen de schorsing. Hydrochloorthiazide kan ook gebruikt worden bij de behandeling van een hoge bloeddruk en hart- en nierproblemen.

De schorsing gaat met terugwerkende kracht in op 27 juli van dit jaar en geldt alleen voor wedstrijden die worden gespeeld onder de auspiciën van de Conmebol, wat betekent dat hij wel in actie kan blijven komen voor Shaktar Donetsk. De Conmebol heeft de FIFA wel gevraagd de straf over te nemen.

Reacties

gerelateerd