AZ zonder El Hamdaoui in bekerduel met Kozakken Boys

AZ zonder El Hamdaoui in bekerduel met Kozakken Boys

15 december 2015 – AZ kan woensdag in het uitduel met Kozakken Boys, in de achtste finales van de KNVB Beker, niet beschikken over Mounir El Hamdaoui. De aanvaller kampt met een blessure aan zijn kuit, overgehouden aan de ontmoeting met PEC Zwolle (2-1 verlies) van afgelopen zondag."Mounir heeft een tik gehad op zijn kuit. Het is een contactblessure", zegt AZ-coach John van den Brom in gesprek met RTV Noord-Holland. Ook Jop van der Linden (lies) en Celso Ortiz (enkel) kwamen niet ongeschonden uit het duel met PEC Zwolle, zij ontbreken eveneens tegen Kozakken Boys. Ook Ridgeciano Haps, Rajko Brezancic en Markus Henriksen zijn afwezig bij AZ, Dabney dos Santos en Derrick Luckassen zijn daarentegen wel weer inzetbaar.

Kozakken Boys is de nummer één van de zaterdagtopklasse. Van den Brom: "Het is op het moment de beste amateurclub van Nederland. We kennen de ploeg goed. Het is een goed draaiend geheel. Ze kunnen aardig doorwisselen in de selectie terwijl ze kwaliteit kunnen blijven leveren. Een fantastische club."

Van den Brom benadrukt het belang van de beker voor AZ. "Het is één van de doelen. We hebben de poulefase van de Europa League bereikt. Meedoen in de competitie is het tweede doel. Dat lukt op het moment niet. Daar ben ik heel eerlijk in", vervolgt de oefenmeester. Hij wil de negatieve spiraal waarin AZ is beland doorbreken. "Dat moeten we gaan doen. Het bekertoernooi is ons derde doel in het seizoen. Daar liggen we op schema. Aan ons om daar morgen een vervolg aan te geven."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 15 januari 2021

  2. donderdag 14 januari 2021