Jans geniet van ontwikkeling talentvolle Ehizibue

Jw
14 december 2015, 22:26

PEC Zwolle heeft er sinds kort een nieuw wapen bij. Kingsley Ehizibue maakte zondag in de wedstrijd tegen AZ de 2-0, waardoor de Zwollenaren uiteindelijk de drie punten in eigen huis hielden. Trainer Ron Jans is enthousiast over de twintigjarige middenvelder, die ook als verdediger uit de voeten kan. 

Jans zag de potentie al eerder bij Ehibizue, maar sinds kort lijkt het kwartje te zijn gevallen bij de geboren Duitser. "Kingsley traint al tweeënhalf  jaar mee bij onze selectie en die tijd heeft hij ook nodig gehad. Vorig jaar had ik het idee dat hij stilstond, of zelfs een beetje achteruit leek te gaan. Maar de laatste tijd is hij erg goed bezig", legt de oefenmeester uit aan Voetbal International.

"Kingsley is fysiek sterk, lang, snel en wil heel erg graag. Eerder had hij het altijd moeilijk in het laatste kwartier van een wedstrijd, dan zat hij er doorheen. Maar ook op dat vlak is hij echt aan het groeien", analyseert Jans de jonge Duitser. "In de kleine ruimte kan hij nog wel in de problemen komen. Maar zoals hij op dit moment speelt, hebben een aantal jongens er een echte concurrent bij. Sterker nog: als hij zo doorgaat, moet iemand anders hem eerst nog maar uit basis zien te spelen."

Ehizibue maakte zondag zijn eerste doelpunt voor PEC Zwolle. Hij kwam vorig jaar tot slechts drie duels in de Eredivisie, maar werd in deze voetbaljaargang al negen keer ingezet door Jans.  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen