De Boer: "We moeten leren opportunistisch te spelen"

Jw
14 december 2015, 19:11   Bijgewerkt: 14 december 2015, 19:28

Ajax leed zondag tegen FC Utrecht de tweede competitienederlaag van het seizoen. Trainer Frank de Boer vindt dat zijn ploeg in de toekomst opportunistischer moet kunnen spelen. In de Galgenwaard creëerde de koploper van de Eredivisie nauwelijks kansen.

"Organisatorisch stonden we wel goed in de eerste helft, maar we hebben te weinig uit de situaties gehaald waarin Amin Younes of Anwar El Ghazi één op één kwamen te staan met hun tegenstander", analyseerde De Boer op het tv-kanaal van Ajax. 

De Boer zag vervolgens dat zijn ploeg niet in staat was om te schakelen van combinatievoetbal naar een opportunistische variant. "Ik vind dat we dan sneller moeten herkennen waar iets valt te halen. Dan moet je niet meer breien en zul je iets opportunistischer moeten spelen. Dat kan door bijvoorbeeld de bal achter de verdediging van de tegenstander te leggen. Als je goed kijkt, zijn we na de rust ook alleen in dat soort situaties gevaarlijk geworden."

"Het was een hele teleurstellende middag, maar tegelijkertijd ook leerzaam. Zowel voor de spelers als de technische staf", haalde De Boer nog wel wat positiefs uit de 1-0 nederlaag. Ajax kan volgende week tegen De Graafschap nog wel op eigen kracht 'winterkampioen' worden.

Rapportcijfer: 5,5

Volgens De Boer zit er wel veel potentie in de huidige selectie van Ajax. "We hebben veel internationals afgeleverd aan het Nederlands elftal. Er zit veel potentie in de groep, maar als international zijn er ook andere verwachtingen. Er wordt nu meer gevraagd. Het zal moeten gebeuren in de tweede seizoenshelft."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen