Utrecht wil volgend jaar weer Ajax-fans begroeten

14 december 2015, 08:18

De afwezigheid van fanatieke supporters blijft een enorm gemis voor het voetbal, zo bleek maar weer eens tijdens FC Utrecht-Ajax. Zowel het uitvak als de Bunnik-side moest leeg blijven voor het altijd beladen duel en dat kwam de sfeer en de wedstrijd in Stadion Galgenwaard niet ten goede. Wellicht zullen er volgend jaar bij het duel wel weer uitsupporters aanwezig zijn.

"Daar gaan we vanaf vandaag aan werken", zegt FC Utrecht-directeur Wilco van Schaik in De Telegraaf over de situatie zonder meegereisde Ajax-fans. "Deze dag hebben we met z'n allen doorstaan. Ik heb zojuist met de politie gesproken en alles in het stadion en in de stad is de afgelopen dagen rustig verlopen. De fans van FC Utrecht en Ajax hebben het belang van een goed verloop op waarde geschat. Er was geen wanklank."

Hoe mooi de 1-0 zege van Utrecht op Ajax ook was voor de mensen uit de Domstad, het had toch een ander smaakje dan normaal. "Het was geweldig dat we wonnen, maar toch ontbrak er iets", stelt Van Schaik. "Utrecht-Ajax is een bijzondere wedstrijd. Wij willen Ajax-fans en onze eigen Utrecht-supporters erbij. Voetbal hoort met uit- en thuissupporters te worden gespeeld. Ajax en FC Utrecht zullen allebei hun verantwoordelijkheid nemen om dat mogelijk te maken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen