Cillessen: "Het zag er niet uit in de tweede helft"

Jw
13 december 2015, 18:29

Doelman Jasper Cillessen had niet één van zijn drukste dagen onder de lat bij Ajax, maar toch stond hij na afloop met lege handen. Yassin Ayoub klopte de eerste keus van Oranje in de slotfase van de wedstrijd, waardoor FC Utrecht aan het langste eind trok. Cillessen was na afloop kritisch over het spel van Ajax.

"In de eerste helft heb ik misschien een bal op doel gehad, in de tweede helft dan die treffer van Ayoub. Verder heb ik bijna niets te doen gehad", analyseerde de keeper zijn eigen werkzaamheden tegenover fanmagazine Ajax Life.

Toch heeft Ajax de nederlaag over zichzelf afgeroepen, stelt hij. "Dit was niet goed. Het was veel te statisch, er was veel te weinig beweging. Het tempo was te laag, waardoor we er niet doorheen kwamen. Dan moet je opportunistischer gaan spelen, dat deden we niet. Of er te weinig beleving was? Dat moet je aan iedereen afzonderlijk maar vragen, maar het zag er in de tweede helft niet uit als we voor elkaar vrij wilden lopen. In de eerste helft hadden we wel nog een paar goede loopacties."

Ajax schoot in de hele tweede helft niet één keer op doel. En dat terwijl de Amsterdammers juist hadden kunnen profiteren van het gelijkspel van PSV.  "Daar zal ik ook nog wel een paar keer aan terugdenken. Het is maar goed dat Feyenoord punten heeft verspeeld, anders hadden we echt hele slechte zaken gedaan vandaag. Eigenlijk hebben we dat sowieso wel gedaan..."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen