"Niet gevoel dat Feyenoord recht had op punt"

13 december 2015, 17:21   Bijgewerkt: 13 december 2015, 17:54

"We hadden op meer gehoopt en misschien ook wel meer verdiend", was de conclusie van Michael de Leeuw na het 1-1 gelijkspel van FC Groningen tegen Feyenoord. De aanvaller, die zondagmiddag het Groningse doelpunt voor zijn rekening nam, zei in de mixed zone van de Euroborg dat hij vond dat zijn ploeg twee punten te weinig kreeg tegen de Rotterdamse topclub.

De Leeuw was in de eerste helft verantwoordelijk voor de 1-0 tegen Feyenoord, dat in de tweede helft langszij kwam via Dirk Kuyt. Hoewel Feyenoorder Jan-Arie van der Heijden na vijftig minuten spelen een rode kaart kreeg, wist Groningen daar niet van te profiteren. "Met een beetje geluk valt die bal goed en wie je hem hier nog. We hadden meer recht op de zege dan Feyenoord", vindt De Leeuw.

"Het was een zware wedstrijd", vervolgt De Leeuw. "We probeerden veel druk te zetten - de enige keer wat hoger dan de andere keer - en dat ging best goed. Met diepgang en lopende mensen maakten we het Feyenoord wel lastig. We gingen voor de overwinning, het is zonde dat het niet gelukt is. We speelden goed, al vloeiden de krachten in de slotfase wat weg."

De Leeuw vond dat Groningen recht had op een strafschop, toen Miquel Nelom in de slotfase hands leek te maken in de zestien meter van Groningen. "Dat was echt jammer. Hij kreeg de bal duidelijk tegen zijn hand aan. Wij hebben dat allemaal kunnen zien, maar jammer genoeg zagen de belangrijkste mensen het niet", doelt de aanvaller op scheidsrechter Pol van Boekel.

Ook Jesper Drost vond dat er meer in zat tegen Feyenoord. "Ik had niet het gevoel dat Feyenoord recht had op een punt. We hebben er alles aan gedaan om de 2-1 te maken, maar het is helaas niet gelukt", aldus de middenvelder, die prima inviel en voor veel diepgang zorgde.

Groningen speelt voor de winterstop nog één wedstrijd. Volgende week gaat de bekerwinnaar op bezoek bij Heracles Almelo. "Het zou mooi zijn als we nog drie punten pakken voor de kerst", aldus Drost.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen