PEC Zwolle wint eindelijk weer eens een thuiswedstrijd

13 december 2015, 16:33

De supporters van PEC Zwolle hebben er even op moeten wachten, maar De Blauwvingers hebben vanmiddag (zondag) eindelijk weer eens een thuiswedstrijd gewonnen. AZ werd op eigen veld met 2-1 verslagen, waardoor PEC voor het eerst sinds 19 september weer een thuiszege boekte. De treffers werden gemaakt door Queensy Menig, Kingsley Ehizibue en AZ'er Muamer Tankovic. Door de zege heeft de ploeg van Ron Jans nu zeven punten meer dan AZ.

"Het lijkt wel Medisch Centrum Zwolle", zei coach Ron Jans vorige week treffend, doelend op de blessuregolf bij de club. De coach kon ook vanmiddag op tal van spelers geen beroep doen. Bart van Hintum, Ryan Thomas, Rick Dekker, Sheraldo Becker, Abdel El Hasnaoui, Thanasis Karagounis, Mustafa Saymak en Gustavo Hebling waren tegen AZ niet inzetbaar. Daardoor waren er onder meer basisplaatsen voor Kingsley Ehizibue en Queensy Menig.

PEC Zwolle was beter in de eerste helft, maar ook AZ kreeg ondanks het mindere spel prima kansen. De bezoekers, zonder de geschorste John van de Brom op de bank, lieten na om na een kwartier de score te openen. Jeffrey Gouweleeuw zag zijn knal na een scherpe counter op de lat uiteen spatten. Ook Alireza Jahanbakhsh liet een goede kans onbenut, door na een mooie aanval tegen keeper Kevin Begois aan te schieten. Overigens begon linksback Thomas Ouwejan net als donderdag in de Europa League in de basis bij AZ.

In de 94ste minuut tekende invaller Tankovic nog wel voor de 2-1, door de bal op mooie wijze in de verre hoek te deponeren. Meer dan een eretreffer was dat echter niet, want direct daarna floot arbiter Jochem Kamphuis voor het einde. Zodoende heeft PEC Zwolle weer eens een thuiswedstrijd gewonnen en blijft AZ teleurstellend in het rechterrijtje bivakkeren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen