Hake na late zege: "Voor dit duel is de missie geslaagd"

12 december 2015, 23:47

"Blijdschap, vreugde en opluchting", omschreef FC Twente-coach René Hake zijn gevoelens na de thuiszege op De Graafschap. Het duel met de eredivisiehekkensluiter stevende zaterdag af op een 1-1 gelijkspel, maar in de slotfase besliste Hakim Ziyech anders: 2-1.

"Het was een bijzondere wedstrijd waarin van alles gebeurde", aldus Hake op de clubwebsite. FC Twente was in de 29ste minuut met tien man komen te staan, nadat keeper Nick Marsman van het veld werd gestuurd. Kort daarna kwam De Graafschap op 0-1. "Na de rode kaart rechtte de ploeg haar rug en had het zoiets van ''dit gaat ons vanavond niet gebeuren'. Het team verdient een groot compliment. Het is mooi dat we zo'n wedstrijd over de streep kunnen trekken, met de steun van het hele stadion. Het zorgde voor een aantal kippenvelmomenten."

"We wisten op voorhand dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. Voordat de rode kaart viel en de 0-1 hadden we zelf op voorsprong moeten komen, bij die strafschop lopen we niet goed mee", vervolgde Hake. Cas Peters benutte de penalty in de rebound. "Dan weet je dat je terug moet en geen grotere schade moet oplopen. In de eerste fase na rust hadden we het even moeilijk en daarna hebben we lef getoond en genoeg kansen gekregen om meer dan een goal te maken. Mooi om te zien op welke manier die 2-1 ontstaat, zeker voor Hakim Ziyech. Hij had al veel energie in de wedstrijd gestoken voor het team en is dan toch beslissend. Het is goed dat we op de ranglijst afstand hebben genomen, dat was op voorhand onze doelstelling. Voor vandaag is de missie geslaagd."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen