Van Gaal content met instelling: "Maar je moet ook presteren"

12 december 2015, 22:16

Manchester United-manager Louis van Gaal is tevreden over de instelling van zijn spelers. Desondanks werd zaterdag met 2-1 verloren bij AFC Bournemouth, waardoor de ploeg een nieuwe tegenvaller te verwerken kreeg. Manchester United werd eerder deze week al veroordeeld tot een vervolg van het Europese avontuur in de Europa League.

"De instelling van de spelers beviel mij wel. Maar dat is niet het enige dat belangrijk is. Op een bepaalde manier moet je ook presteren", aldus Van Gaal na afloop. "Het is altijd heel teleurstellend als je van een ploeg laag op de ranglijst verliest, terwijl je zelf in de bovenste regionen staat."

Voor Manchester United was het de derde keer op rij dat het niet tot winst kwam in de Premier League. Hoe gaat Van Gaal het tij keren? "Het is altijd hetzelfde, ook als je wint. Je moet altijd hetzelfde blijven doen. Als je verliest is dat echter moeilijker, omdat iedereen teleurgesteld is. Het was ontzettend stil in de kleedkamer", zegt de voormalig Oranje-bondscoach op de clubwebsite. "We moeten onze hoofden omhoog houden en in onszelf blijven geloven, dat is ook heel belangrijk."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen