Real Madrid houdt vol en stapt naar arbitragehof

11 december 2015, 10:16

Real Madrid weigert zich neer te leggen bij de uitsluiting van de Copa del Rey, het bekertoernooi van Spanje. De Spaanse voetbalgrootmacht heeft na de beroepszaak van donderdag, waarin de Spaanse bond RFEF het Madrileense beroep verwierp, besloten om naar het Spaanse arbitragehof TAD te stappen.

Real Madrid werd fors gestraft voor het opstellen van Denis Cheryshev in het bekerduel met Cadiz. De Russische aanvaller was niet speelgerechtigd wegens een schorsing, maar kwam wel in actie tegen de derdeklasser en maakte in het duel zelfs de 0-1. Toen coach Rafael Benitez hoogte kreeg van de situatie, wisselde hij de Rus meteen. Maar het kwaad was al geschied en Real Madrid kon dus niet rekenen op clementie van de Spaanse bond.

De clubleiding van Real Madrid is van mening dat de bekeruitsluiting onterecht is, aangezien de club niet op de hoogte gesteld werd van de schorsing van Cheryshev. De Rus was geschorst wegens gele kaarten die hij eerder in dienst van Villarreal kreeg. De stap naar het TAD is voor Real Madrid de laatste kans om verandering in de zaak te forceren.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen