'Japanse topkeeper moet keeperscrisis NEC oplossen'

11 december 2015, 09:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In de zoektocht naar een oplossing voor de keepersproblemen heeft NEC haar oog laten vallen op een grote naam. De Nijmegenaren hebben Eiji Kawashima op de korrel als nieuwe doelman. De 32-jarige Japanner is momenteel transfervrij en is volgens De Gelderlander nadrukkelijk in beeld bij de promovendus uit Gelderland.

Door de blessures van Joshua Smits (pols) en de IJslander Hannes Halldórsson (schouder) en het vertrek van Benjamin Kirsten is het voor NEC zaak om snel een nieuwe goalie te vinden. Marco van Duin, die afgelopen zondag tegen PEC Zwolle (2-2) zijn debuut vierde, is op het moment de enige beschikbare sluitpost. Daarom zoekt NEC met spoed naar een nieuwe doelverdediger.

Van Duin zal tot de winterstop onder de lat staan, daarna wil NEC een vervanger hebben. Met Kawashima zouden de Nijmegenaren een verrassende slag slaan op de transfermarkt. De 71-voudig international van Japan maakte twee WK's mee en keepte in zijn carrière bij Grampus Eight, Kawasaki Frontale, Lierse SK en Standard Luik. Bij laatstgenoemde club zag hij afgelopen zomer af van een contractverlenging.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen