Fraai record lonkt voor Excelsior tegen Heerenveen

10 december 2015, 15:33

Er gloort een mooi record aan de horizon voor Excelsior. De Kralingers zijn al vijf wedstrijden op rij ongeslagen in uitwedstrijden. Vrijdagavond kan in het Abe Lenstra Stadion het zesde duel zonder nederlaag volgen en dat lukte de Rotterdamse club nog nooit. Een flink contrast met eerdere tijden, aangezien er nog niet zo lang geleden maar liefst 846 dagen geen enkele uitwedstrijd gewonnen werd.

Hoewel het een mooie bijkomstigheid is, zijn de punten voor Excelsior belangrijker dan het record. "Dan kunnen we immers een gat slaan naar de onderste plaatsen'', zegt Khalid Karami op de website van zijn werkgever.

Coach Alfons Groenendijk weet dat het lastig zal worden om het record te pakken tegen Heerenveen. "Een goede ploeg waarin de hand van Foppe de Haan al zichtbaar is. Heerenveen probeert altijd te voetballen en in bepaalde wedstrijden scoren ze net wat makkelijker. Vooral in thuiswedstrijden. Wij moeten morgen voorkomen dat die machine gaat draaien", weet de Excelsior-trainer, die over een nagenoeg fitte selectie beschikt. "De luxe betekent wel dat we keuzes moeten maken en dat sommige jongens niet spelen. Dat is vervelend, want dat verdienen ze niet. Maar helaas is dat niet anders."

Excelsior trekt vrijdag met negentien spelers naar Heerenveen. "Rick Kruys had eerdere deze week lichte hamstringklachten. Het is afwachten of hij reactie krijgt, dat moeten we nog bekijken. Ook is nog niet duidelijk of we met twee of drie spitsen gaan spelen, we hebben beide varianten vandaag getraind. We gaan er morgen in elk geval weer alles aan doen om een goed resultaat te halen. We zijn er in elk geval klaar voor."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen